top of page
 • Is het pijnlijk om kunstnagels te laten plaatsen?
  Dit zou niet mogen. Als je enigszins bemerkt dat mijn service oncomfortabel is, alarmeer me dan onmiddellijk. Wie mooi wil zijn hoeft beslist niet altijd pijn te lijden.
 • Kunnen kunstnagels de natuurlijke nagels beschadigen?
  Nee, met de huidige technologie in nagelverlengingen en systemen kan dit niet gebeuren. Toch is het mogelijk dat je nagels beschadigd kunnen raken als je per ongeluk jouw kunstnagel heel hard stoot of wanneer je zelf probeert de kunstnagels te verwijderen. Een andere oorzaak waarbij beschadiging kan ontstaan is wanneer je nagelstyliste jouw natuurlijke nagels te grof vijlt, waardoor je nagelplaat te dun (en daardoor rood) kan worden.
 • Wanneer moet ik mijn kunstnagels laten bijwerken?
  Laat de kunstnagels tijdig bijwerken, dit meestal na 3 weken! Je nagels zien er niet alleen minder mooi verzorgd uit als ze zijn uitgegroeid, maar hoe meer de nagels uitgroeien, des te meer risico je loopt dat een nagel afbreekt of gaat liften, omdat de balans van de nagelverlenging is verstoord. Geef bacteriën geen kans om zich te nestelen tussen jouw kunstnagel en natuurlijke nagel! Wil je jouw handen en nagels in topconditie houden, maak dan regelmatig een afspraak in de nagelstudio.
 • Wat kan ik thuis doen om mijn kunstnagels te onderhouden?
  Na enige tijd zal er bij de nagelriemen een uitgroei ontstaan. Met een vijl en/of wit blokje kan je deze onzichtbaar vijlen. Maar let vooral op dat je niet op de eigen nagels gaat vijlen. Probeer voorzichtig het uitgroei randje gelijk met de eigen nagel te vijlen. Daarna kan je je nagels lakken met een doorschijnende nagellak en kan je een bijwerking nog even uitstellen! Meer uitleg hierover krijg je uiteraard van Karo zelf.
 • Wat is het verschil tussen acryl- en gelkunstnagels?
  Gelnagels en/of polygel nagels zijn in tegenstelling tot acrylnagels flexibeler en zachter qua materiaal, veel aangenamer om te dragen. Gel/polygel is zeer geschikt voor het verstevigen van je natuurlijke nagels indien je nagels dun zijn. De voorbehandeling en het aanbrengen van een verlenging met gel verloopt hetzelfde als bij de acrylnagels. Het verschil ligt in de samenstelling van het product. Acryl bestaat uit een sterk ruikende vloeistof en een poeder dat tezamen wordt 'gemixt' om een kunstnagel te verkrijgen. Gel is een product, een wat kleverige acrylaat en wordt onder een lamp met uv-licht uitgehard (net zoals bij de tandarts).Tijdens dit proces kan je mogelijk de warmte van de lamp voelen, dit door de hechting van de gel aan de natuurlijke nagel, maar dit is uiteraard verder pijnloos.
 • Kunnen kunstnagels ook bij mensen die veel moeten poetsen?
  Het is oppassen vooral bij mensen die veel huishoudelijk werk moeten verrichten! Kunstnagels zijn niet altijd bestand tegen: oplosmiddelen zoals aceton, benzine, terpentine etc. Ditzelfde geldt voor bleekwater, ammoniak en spiritus, Cillit Bang, Vanish en allesreiniger. Trek ook handschoenen aan als je in de tuin gaat werken of als je insecticiden gebruikt. Bij het verven van haren en het marineren van vlees kan de kleur ook in je nagels trekken!
 • Kunnen mijn kunstnagels breken?
  Dit kan soms voorkomen. Als je je kunstnagels met zorg behandelt zullen zij zeker langer meegaan. Nagelverlengingen zijn weliswaar sterker dan je eigen nagels, maar ze kunnen beslist breken en scheuren. Nagelextensies zijn geen instrumenten; behandel ze liever als sierraden. Herhaaldelijk of veel druk uitoefenen op je nagelverlengingen veroorzaakt barsten en scheuren, met mogelijk een volledige breuk als resultaat. Dus gebruik je nagels niet als gereedschap om bijv. blikjes te openen! Duw geen scherpe voorwerpen onder de nagels! Gebruik liever een nagelborsteltje om bijv. vuil te verwijderen. Als je de nagels veel stoot dan is dit een teken dat je nagels te lang zijn. Laat je nagels dan korter vijlen! Vertrouw op je nagelstudio! Als je een nagel breekt of een nagel begint te liften, maak dan zo snel mogelijk een afspraak met jouw nagelstudio om het probleem te verhelpen. Ga niet zelf de nagel proberen te herstellen. Als je een liftende nagel zelf op ondeskundige wijze zou vastplakken, kan er vocht tussen de natuurlijke nagel en de gel komen en loopt je het risico op een infectie.
 • Krijg ik garantie op mijn kunstnagels?
  Nagelstudio Karo geeft de klant 1 week garantie op de behandeling en de producten. Deze garantie vervalt indien: *De cliënt de kunstnagels heeft laten onderhouden door een andere nagelstudio. *De cliënt zonder handschoenen met agressieve chemicaliën heeft gewerkt. *De cliënt de kunstnagels heeft afgebeten of opzettelijk afgebroken. *Als de cliënt andere producten dan de door de nagelstudio geadviseerde heeft gebruikt voor het onderhoud van de kunstnagels. *De cliënt de adviezen voor thuisverzorging van de kunstnagels, zoals beschreven, niet heeft opgevolgd. *De cliënt het advies om medische hulp te zoeken niet binnen vijf werkdagen heeft opgevolgd. *De garantie vervalt ook bij huid problemen of bij een nagelverlenging van meer dan 50%.
 • Kan ik mijn kunstnagels lakken?
  Geen probleem! Wil je de nagellak opnieuw verwijderen, dan gebruik je best een nagellakremover zonder aceton. Waarom? Aceton verzacht en verzwakt de kunstnagel!
 • Kan een slechte voeding zwakke, broze nagels veroorzaken?"
  Een slechte voeding kan resulteren in zwakke, broze nagels wanneer er sprake is van een ernstig proteïnen en vitaminen tekort. Jouw nagels kunnen op de maximale gezondheidsniveau waar je mee geboren bent blijven, maar kunnen niet verhoogd worden door beter voedsel. Sommige tekorten kunnen effect hebben op de nagelplaat, maar dat geldt voor het gehele lichaam.
 • Kan ik ook kunstnagels nemen wanneer ik zwakke, dunne of bijna geen nagels heb, of als ik een nagelbijter ben?"
  Ja, ik heb al klanten behandeld die op deze manier zijn begonnen, zij hebben nu een behoorlijke lengte bereikt onder hun kunstnagels. Kunstnagels kunnen kleine imperfecties van de natuurlijke nagels verdoezelen, terwijl de verlenging kan bijdragen aan die extra stevigheid die de natuurlijke nagels nodig hebben terwijl ze groeien en hun eigen sterkte verkrijgen.
 • Ook nagelbijters zijn van harte welkom!
  Sommige nagelbijters zowel mannen als vrouwen bijten door tot dat er bijna geen nagelbed meer overblijft. Met gebruik van gel kan ik een nagelbed opbouwen om je mooie nagels te geven. De behandeling wordt toegepast afhankelijk van de conditie van jouw nagels. De lengte van de verlenging zal in eerste instantie kort zijn. Vraag achter het speciale nagelbijtarrangement!
 • Moet de gel-laag, acryl-laag op mijn nagels of kunstnagels dik of dun zijn?"
  De gel en/of acryl laag op je eigen nagels of op je kunstnagels moet zo nauw mogelijk aansluiten bij de vorm van een mooie, natuurlijke nagel. Een veel voorkomende fout is dat het product te 'bol' staat en veel te dik op je nagels/kunstnagels werd geplaatst. Dergelijke fouten zijn normalerwijze een gevolg van de onervarenheid en/of slechte opleiding van de nagelstyliste en/of het gebruik van de verkeerde producten. Natuurlijk, is dergelijke 'dikke en bolle' nagel esthetisch zeer onverantwoord!!
 • Hoe kan ik mijn kunstnagels verwijderen?
  Wanneer je de kunstnagels wilt verwijderen, ga naar je nagelstyliste! Probeer ze NOOIT zelf eraf te peuteren, te bijten of te trekken omdat diverse laagjes van je natuurlijke nagels kunnen afscheuren, wat je nagelplaat heel dun maakt en ernstige trauma aan de gehele nagel kan veroorzaken. Een ervaren nagelstyliste zal jouw kunstnagels op de juiste wijze verwijderen. Knip kunstnagels nooit! Ze zullen barsten. Vijlen kan alleen met een professionele kunstnagelvijl. Deze kan je aanschaffen bij Nagelstudio Karo.
 • Ik heb iets opgevangen over besmettingen en allergieën, wat is er van waar?"
  Als je een besmettelijke huid- of nagelaandoening hebt, zoals bijvoorbeeld een schimmelnagel, blijf dan weg uit de nagelstudio tot de aandoening genezen is. Blijven de symptomen bestaan, ga dan naar de huisarts en laat je eventueel doorverwijzen naar een dermatoloog. Ondanks de zorgvuldigheid van de fabrikanten kan je allergische reacties krijgen op nagelproducten. Het is belangrijk om te weten of je inderdaad een allergie hebt. Allergische reacties kenmerken zich door rode plekken, jeuk en een zwelling rond de nagels, een verhoorning onder de nagel of irritatie rondom de ogen en de mond. Neem zo snel mogelijk contact op met je nagelstudio als je maar een beetje last hebt van deze symptomen.
bottom of page