top of page

Acryl als oplossing voor nagelbijters

Nagelbijten is een vervelende gewoonte waar zowel mannen als vrouwen mee te maken hebben. Velen schamen zich ervoor. Nagelbijten verhoogt de kans op infectie aan de nagels en dan spreken we nog niet over de blijvende beschadigingen aan het nagelbed! Het is tijd om hier mee af te rekenen, al is dit niet gemakkelijk. Ik volgde een gespecialiseerde cursus met technieken om mensen van deze slechte gewoonte af te helpen, en hen tegelijkertijd prachtige nagels te bezorgen.
Acryl is een twee componenten systeem. Je hebt een vloeistof en een poeder nodig, wanneer de twee in contact komen met elkaar vormen ze een gelachtig bolletje. Acryl is de sterkste vorm van kunstnagels en erg duurzaam, dus aangewezen bij probleemnagels!


Het nagelbed van een nagelbijter is kort en de nagelriemen zijn vaak erg stug. De oplossing hiervoor is acryl. Ik kan jouw nagels opbouwen met naturel, gekleurde of glitteracryl. De lengte van de verlenging zal in eerste instantie kort zijn. Nagels die altijd afgebeten worden hebben de neiging sneller te groeien dan nagels van iemand die niet nagelbijt. Daarom zal er al na de eerste week een bijwerking plaatsvinden! Deze bijwerking wordt herhaald na 10 dagen, maar dit is afhankelijk van de conditie van de nagels en wordt individueel aangepast aan de nagelbijt(st)er.

Na een aantal behandelingen (ongeveer een 6 tal) zal je merken dat jouw eigen nagels inmiddels een stuk gegroeid zijn onder de verlenging. Als je natuurlijke nagels een zekere lengte hebben, is een bijwerking na 3 weken voldoende, net zoals een niet- nagelbijt(st)er. Uit ervaring weet ik dat het niet altijd zo eenvoudig is om klanten te motiveren om niet meer te bijten na het plaatsen van kunstnagels, maar een regelmatige opvolging maakt veel goed en is een grote houvast!

 

Waarom ik goede resultaten bereik bij mensen die nagelbijten:
• Veel aandacht besteden aan voorgeschiedenis van de klant
• Samen proberen uit te zoeken wat de ideale verlenging is
• Een goede prep of voorbereiding van de natuurlijke nagel toepassen
• De nagel in het beginstadium kort houden
• Opvolging niet alleen van de nagels maar ook van nagelriemen
• Oneffenheden werkwerken

bottom of page